4 sätt att ta till vara på dina tapetprover

På midbec.se kan du beställa tapetprover för att se hur olika tapeter passar i ditt hem. Och när proverna har gjort sitt till tapetvalet kan du ge dem ett andra liv. Här är 4 olika sätt som du kan ta till vara på dina tapetprover istället för att kasta dem.

1) Kuvert

Gör fina kuvert som du kan använda när du ger bort presentkort eller skickar en födelsedagshälsning.

kuvert-tapetprover-återbruk
Foto: Ellen Stefansdotter Gau

Vik tapetprovet i 3 delar så ett du får ett ”lock” på ca 3 cm. Lägg sedan i innehållet och sy på maskin med en matchande tråd längs med varje kortända. Eftersom tapetproverna är i A4-format kan du först öva både vikning och sömnad på ett vanligt A4-papper om du vill. Skriv en liten instruktion på kuvertets lock att sömmen vid locket behöver sprättas för att öppna. Tipstack till instagramkontot @lnstefansdotter för denna idé.

2) Tapetkrukor till vårens sticklingar

tapetkrukor-tapetprov-återbruk-midbec
Foto: Hanna Wendelbo

Vi har tidigare tipsat om hur du kan göra tapetkrukor till vårens sticklingar och beskrivning på det finns på Hanna Wendelsbo blogg. Det går precis lika bra att göra tapetkrukor även av dina A4 prover men i steg 1 kan du skippa första delen med att klippa två delar, gå istället direkt till att vika ner den övre biten av tapeten (se instruktioner).

3) Fröpåsar

Ska du ge bort fröer eller har du kanske fröer liggande som skulle må bra av en finare förvaring? Då kan du göra fröpåsar av dina tapetprover.

fröpåsar-tapetprover-återbruk-midbec-tapeter

Gör så här:

Klipp A4-provet i mitten så att du får två delar.

fröpåsar-tapetprover-återbruk

Vik sedan två veck så att de hamnar omlott ca 1 cm, limma eller tejpa ihop omlott-delen.

fröpåsar-vika-tapetprover-återbruk

Vik sedan in de två nedre hörnen och vik upp botten, limma eller tejpa.

 

fröpåsar-vika-tapetprover-återbruk_2

Stoppa i fröna och vik sedan ner den övre kanten. Förslut med ett gem. Sätt på en liten etikett med vilka fröer som finns i påsen.

fröpåsar-tapetprover-återbruk-midbec

Fröpåsar med inspiration från instagramkontot @vita_villan

4) Rama in

Ett annat fiffigt sätt att ta till vara på dina prover är att rama in dem. Kanske gillar du dem men just de blev inte valet till väggen, då kan du ändå njuta av dem på annat sätt.

rama-in-tapetprov-återbruk

Här fungerar de flesta mått på tavlor. Antingen kör du på ram med A4 mått, eller en större variant med en baksida eller passepartout som framhäver tapeten eller mindre ramar med en liten bit av tapeten istället. Ställ på en hylla eller hitta en plats på tavelväggen om du har en sådan.

//Malin
malin@midbec.se

P.S Tapeterna som fröpåsarna är tillverkade av är en liten sneak peek av kommande kollektionen Lyckebo designad av Hanna Wendelbo. Kollektionen lanseras i slutet på mars och då kommer det också gå att beställa prover från den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tapetpassion sedan 1974

Vi älskar känslan som tapet ger! Rum blir till hem, vardag blir till lyx. Vår grundtanke är kvalitet, oavsett om vi designar själva eller importerar från världsledande varumärken. För vi vet att när trender skiftar består skickligt hantverk och passion.

Kontakta oss

Analysvägen 1, 435 33 Mölnlycke
Telefon: +4631-88 05 50
info@midbec.se
press@midbec.se

Copyright © 2021 Midbec