4 vanliga missar när du inreder

Hur du väljer att placera möbler och övrig inredning i ett rum spelar större roll än vad du tror. Smart inredning är lösningen och en bra riktlinje att gå efter är – less is more! Vi listar 4 vanliga inredningsmissar.

Vanliga inredningsmissar

Övermöblerat
För många möbler i ett rum gör sinnet förvirrat! Det blir rörigt och rummet upplevs mycket mindre. Försök att få till så mycket rymlighet som möjligt, det ska vara enkelt att förflytta sig.

4 vanliga missar när du inreder
Foto: Residencemagazine

För mycket prylar
Har du mycket prylar som du vill visa upp? Gör ett urval och byt istället ut detaljerna under årets gång. Även det största rummet kan kännas litet och rörigt om du fyller varje fri yta med en pryl. Låt det inte heller bli för minimalistiskt utan försök hitta balansen.

4 vanliga missar när du inreder prylar
Foto: Residencemagazine

Möblerar längs med väggen
Väljer du att placera dina möbler längs med väggen så bildas det ett tomrum i mitten av rummet vilket kan göra att det upplevs mindre. Våga arrangera en soffgrupp i mitten av rummet, då får du också fler väggar att nyttja, med tex. förvaring. Eller varför inte placera gästsängen ut från väggen i mitten av rummet, istället för längs med väggen i hörnet.

4 vanliga missar när du inreder - mitten av rummet
Foto:houzz.se

Fel möblerat
Här väljer vi att påpeka mattan i vardagsrummet. En vanlig miss är att vardagsrummet äger en alldeles för liten sådan vilket gör att det kan se lite mesigt ut. Låt mattan istället rama in möblemanget! Tips: Tänk att mattan minst bör vara lika bred som soffan och ställ soffan ca 15-20cm in på mattan. 

4 vanliga missar när du inreder - matta
Foto: blogg.mama.nu

 

Trevlig helg!

//Rebecca
Rebecca@midbec.se

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tapetpassion sedan 1974

Vi älskar känslan som tapet ger! Rum blir till hem, vardag blir till lyx. Vår grundtanke är kvalitet, oavsett om vi designar själva eller importerar från världsledande varumärken. För vi vet att när trender skiftar består skickligt hantverk och passion.

Kontakta oss

Analysvägen 1, 435 33 Mölnlycke
Telefon: +4631-88 05 50
info@midbec.se
press@midbec.se

Copyright © 2021 Midbec