5 måsten inför hösten

Hösten är lite som det orangea kuvertet eller din födelsedag – den kommer varje år, men du blir fortfarande lite förvånad varje gång. Löven prasslar under fötterna. Mycket trevligt. Man får dra fram alla varma, goa tröjor. Ännu trevligare. Och det finns en hel del roligt och annorlunda som kan pigga upp i höstmörkret. Vi satte ihop fem riktiga måsten för oss på Midbec i höst. Helt enkelt en lista för dig som vill ha lite ny inspiration inför den nya årstiden.

Tapeter från Podium, inför hösten
1) Det är höst – gilla läget

Vissa bokar in resor till värmen, du kanske tittar på semesterbilder från när solbrännan var som absolut bäst och du hade en gigantisk mojito i handen? Men vi känner att det är lika bra att omfamna allt fint som hösten för med sig. Mörka, djupa färger, vackra nyanser och de snyggaste löven som naturen har att erbjuda. På bilden ser ni ett litet smakprov från vår kommande kollektion Twist – som du kommer att se mycket mer av om ett par veckor. Den innehåller bland annat flera olika mönster inspirerade av blommor, blad och naturens former.

Ta tillvara på dagen!
2) Dra något snyggt över dig

Du har hittat den bästa, mest förutsägbara, sötaste amerikanska komedin som finns att tillgå. Du har plockat fram världens största kopp och fyllt den med te av den blommiga sorten – och du drar en riktigt varm filt ända upp till hakan. Låter inte helt fel, eller hur? Men filten kan bidra med något mer. De där gångerna när du inte har krupit in under den är det en snygg detalj som antingen kan plocka upp en viss färg från väggarna eller från inredningen – eller agera färgklick i ett stilrent rum.

Textiler lyfter alla hem.
3) Stickat – på dig och runt dig

Stickade vantar, halsdukar, sockar eller kanske en heltäckande stickad overall? Oavsett vilken form det handlar om är stickade plagg redan en klassiker när det blir kallt ute. Men i höst ser vi gärna stickat som en del av inredningen också. Exempelvis stickade kuddar är ett enkelt sätt att leka med olika strukturer och mönster inom en och samma färgskala. Och för dig som vill ha ett pysselprojekt nu under hösten är ett stickat kuddfodral både lätt och kan varieras på flera olika sätt.

Tapeter från Miss Print 4
4) Gult som solen vi knappt kan se

Bland säsongens många favoriter kan nog gula detaljer vara det som känns allra roligast. En gul lampa, kanna, kruka eller tavelram kan vara precis den energikick man behöver när det blir en aning mörkare varje dag. Kanske till och med försöka få alla lite mindre roligare aktiviteter att bli lite piggare och gladare? Vad sägs om en gul tvättkorg och tandborste? Vi säger inte att det är vetenskapligt bevisat – men det känns ju logiskt att det skulle vara lite roligare att vakna till en gul väckarklocka!

Tapeter från Miss Print 4
5) Glömt, klassiskt & älskat

Att möblera med teak och andra väl valda vintagedetaljer är ingen nyhet. Men i höst tycker vi att det är dags att låta retrokänslan hänga med även i valet av tapeter. Att låta grafiska mönster och lekfull enkelhet få ännu större plats i hemmet. För det där teakbordet som du hittade på loppis (eller snodde från dina föräldrar) kan få helt nytt liv tillsammans med ett fingerblomsmönster. Det här mönstret och många fler med en härlig retrokänsla hittar du i vår nya kollektion Miss Print 4.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tapetpassion sedan 1974

Vi älskar känslan som tapet ger! Rum blir till hem, vardag blir till lyx. Vår grundtanke är kvalitet, oavsett om vi designar själva eller importerar från världsledande varumärken. För vi vet att när trender skiftar består skickligt hantverk och passion.

Kontakta oss

Analysvägen 1, 435 33 Mölnlycke
Telefon: +4631-88 05 50
info@midbec.se
press@midbec.se

Copyright © 2021 Midbec