5 tips – så lyckas du med dina mönstrade väggar

Det är inte alltid så lätt att veta vad man ska göra med sina väggar. Allra helst kanske du vill ha både fina tapeter, tavlor, hyllor och annat snyggt, men hur gör man för att det inte ska bli ett rörigt intryck? Här får du 5 enkla tips på hur du skapar ett harmoniskt intryck med mönstrade tapeter utan att behöva kompromissa med annan väggdekoration.

så-lyckas-du-med-dina-mönstrade-väggar-blomstermåla-midbec-tapeter

5 tips för mönstrade väggar

1) Speglar

Ett alternativ till tavlor på mönstrad tapet är dekorativa speglar. Det är ett smart sätt att skapa ett blickfång i rummet samtidigt som fokus fortfarande ligger på tapeten. Du behöver inte bara nöja dig med en spegel utan kan med fördel gärna hänga flera speglar i grupp i olika storlekar och former. Bloggen Husligheter tipsar om olika spegelformer i detta inspirerande inlägg.

så lyckas du med dina mönstrade väggar spegel midbec tapeter
Tapet KWA702, Kwai

2) Tavlor med luftiga motiv

Tavlor med motiv i svartvitt är ett bra knep att ta till för att skapa ett harmoniskt intryck ihop med en mönstrad tapet med mycket färg. Välja gärna luftiga motiv som inte täcker hela tavelytan så hamnar både tapet och tavla mer i fokus. Undvik gärna motiv med många detaljer om tapeten har mycket färg och mönster för att inte väggen ska ge ett rörigt intryck.

så lyckas du med mönstrade tapeter tavla midbec tapeter
Tapet MISP1181, Five Lands

3) Hyllor

I en vägghängd eller stående högre hylla kan du samla dina favoritfynd. Snyggast blir det med en hylla utan bakstycke där den mönstrade tapeten får lysa igenom och agera bakgrund till alla fina föremål. Det blir också en luftigare känsla i rummet med en mer öppen hylla.

så lyckas du med dina mösntrade väggar hylla midbec tapeter
Tapet 110385, Orla Kiely

4) Armeringsnät

Ett flexibelt sätt att kunna ändra om, byta ut, lägga till eller ta bort för att få till en harmonisk vägg. Även här får den mönstrade tapeten komma fram och fungera som fin bakgrund till dina favoritföremål. Ett tips är att hitta små korgar som du kan kroka fast på nätet och som kan användas till att hänga gröna växter i på väggen.

så lyckas du med dina mönstrade väggar armeringsnät midbec tapeter
Tapet 138866, FAB

5) Belysning

Det finns många fina vägghängda lampor som blir riktigt snygga på mönstrad tapet. Välj gärna en av större storlek i svart eller metall som kan harmoniera med tapetens still och färger. Det blir både dekorativt och funktionellt.

så lyckas du med dina mösntrade väggar belysning midbec tapeter
Tapet 218034, Soho

//Malin
malin@midbec.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tapetpassion sedan 1974

Vi älskar känslan som tapet ger! Rum blir till hem, vardag blir till lyx. Vår grundtanke är kvalitet, oavsett om vi designar själva eller importerar från världsledande varumärken. För vi vet att när trender skiftar består skickligt hantverk och passion.

Kontakta oss

Analysvägen 1, 435 33 Mölnlycke
Telefon: +4631-88 05 50
info@midbec.se
press@midbec.se

Copyright © 2021 Midbec