Blå blå är kärleken och dessa 6 tapettips för din vägg

Färgen blå vaggar in oss i en lugn, rogivande och sval atmosfär. En mörkare blå ton ger rummet ett djup medan en ljusare blå ton bidrar med ett mjukare intryck. En gång i tiden var min favoritfärg blå, idag är den grön. Men åter till behagligt blått som detta ska handla om.

6 blå tapeter för din vägg

Medan jag tipsar om blå tapeter för din vägg får du även följa med till sommaren -99, när blått var min favoritfärg och när jag och min lillebror skulle få välja tapeter till våra rum.

1) Behaglig ljusblå tapet med vackert botaniskt mönster från kollektionen Botanik

Blå tapeter sovrum midbec botanik

Våra föräldrar hade tagit med oss till Engelska Tapetmagasinet där de släppte oss lösa för att välja tapeter till våra rum. Jag hittade snabbt min drömtapet, en blå tapet med ränder. Den hade en bred något lite mörkare rand, sedan kom en något smalare ljusare rand och därefter en ännu smalare guldrand och dessa ränder upprepades efter varandra. Den blå färgen gick lite åt det blå-lila hållet, en tidstypisk blå nyans som verkligen inte går att hitta idag. Men som tog mig med storm sommaren -99!

2) Vacker djupblå tapet med trollsländor från kollektionen Palmetto. Snyggt och dekorativt att sätta tapeterna i stora ramar i samma nyans som väggen. 

blå-tapeter-vardagsrum-midbec-palmetto

Tapetvalet godkändes av nöjda föräldrar och till deras glädje fanns denna tapet även i en ljusgrön färgställning vilken de tyckte att min bror kunde ha i sitt rum. Det tyckte däremot inte min bror. Han hade fastnat för en illgrön svampad variant och till detta ville han ha en bård med sick-sack mönster i starka nyanser av grönt, gult och blått. Det blev en envis kamp mellan föräldrarna och barnet som inte kunde avgöras i tapetaffären.

3)  Klassiska ränder i blått och vitt med en tvist av träimitation från kollektionen Skagen.

blå tapeter ränder skagen midbec

Efter flera misslyckade övertalningsförsök från föräldrarna försökte fadern förhandla (modern hann aldrig sätta stopp för denna något opedagogiska förhandling) med barnet genom en klassisk muta. Min bror skulle få äta hur många glassar han ville under en dag om han valde tapeten som föräldrarna föredrog. Min bror satte av till glasskiosken på sin lilla cykel, kom hem, åt sin glass, cyklade tillbaka till kiosken, köpte ny glass, kom hem, åt glassen och tillbaka igen och så höll han på den dagen.

4) Blått shibori-inspirerat mönster från kollektionen Wabi Sabi.

blå tapeter sovrum wabi sabi midbec

Hur slutade då den här tapethistorien? Det blev en illgrön svampad variant och en sick-sack mönstrad bård i starka nyanser av grönt, gult och blått i min brors rum, så det blev en win-win för min bror kan man säga…!

5) Småmönstrad tapet i olika mjuka blå nyanser från kollektionen Marrakech.

blå-tapet-marrakech-midbec

Glasstricket fungerar således inte när det kommer till tapeter. Däremot kan man använda det som en form av intervallträning mellan hemmet och glasskiosken.

6) Rogivande blå-grå tapet med sött blommönster från kollektionen Marimekko.

blå tapeter sovrum midbec marimekko

//Malin
malin@midbec.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tapetpassion sedan 1974

Vi älskar känslan som tapet ger! Rum blir till hem, vardag blir till lyx. Vår grundtanke är kvalitet, oavsett om vi designar själva eller importerar från världsledande varumärken. För vi vet att när trender skiftar består skickligt hantverk och passion.

Kontakta oss

Analysvägen 1, 435 33 Mölnlycke
Telefon: +4631-88 05 50
info@midbec.se
press@midbec.se

Copyright © 2021 Midbec