DIY: Pyssla ihop ett fint presentkort

Pyssla ihop ett eget presentkort och ge bort i julklapp! I detta inlägg visar fotografen Tove hur du gör ett fint presentkort och vad du behöver för material till det.

Presentkort som julklapp

Istället för att konsumera massa saker i jul tycker jag att det är fin gest både för miljön och till någon du tycker om att ge bort en upplevelse, ett presentkort eller en gåva till någon organisation. Och vad är inte roligare än att ge bort ett riktigt fint presentkort som du dessutom pysslat ihop själv? Det blir både personligt och lyxigt!

presentkort diy kuvert midbec tapeter2

Tips är att använda dig av antingen något presentpapper du har hemma eller i mitt fall – tapetprover som blir perfekt till ett pyssel som detta. Jag valde en tapeten Anemone från Apelviken. Tycker det gör sig bra med ett stormönstrat mönster!

Jag begav mig mot butiken Rum för Papper i Göteborg för att komplettera med lite saker och ett besök dit om du bor eller besöker Göteborg är något jag varmt rekommenderar. Där finns det mesta och man blir verkligen inspirerad. Papper i regnbågens färger, pappersark i vackra mönster, washitape och massor av pennor, kalendrar och anteckningsböcker där man helst vill ha en av varje sort! De har även en webbshop om du inte har vägarna förbi.

Det här behöver du för mitt presentkort-pyssel:

presentkort diy material midbec tapeter

– Bit av tapet eller omslagspapper (tjockare är att föredra)

– Två grövre pappersark – gärna i någon fin färg. Jag köpte två st á 250 g.

– Bokskruv i mässing

– Genomskinligt kuvert

– Textil eller sidenband. Köpte mitt från Granit

– Lim

– Hålslagare

– Sax

Så här gör du:

Klipp ut två lika stora pappersark och en tapetbit i samma storlek. Jag tog hjälp av det genomskinliga kuvertet för att få till rätt mått på alla delar och för att välja vilken del av tapeten som skulle bli en fin framsida på kortet. Ta hjälp av en linjal om du vill ha exakta mått.

presentkort diy kuvert midbec tapeter 1

presentkort diy kuvert midbec tapeter 2

presentkort diy tapet midbec tapeter

Limma fast tapetbiten på ett av de grövre pappersarken.

presentkort diy baksida midbec tapeter

Stansa sedan ett hål med hjälp av hålslagaren högst upp i vänstra hörnet genom pappersarket med tapet och genom pappersarket utan så att hålet hamnar på samma plats på de båda bitarna. Tänk på att inte håla för långt ut i pappret.

presentkort diy stansa midbec tapeter

Att använda sig av bokskruvar vid t ex inbjudningskort eller kort för att montera ihop bitarna gör att det blir en lyxigare känsla. En liten detalj som gör mycket helt enkelt!

presentkort diy knapp midbec tapeter

Skruva fast bokskruven vid hålet och voilá – ditt kort är färdigt!

presentkort diy midbec tapeter1

presentkort diy kort midbec tapeter

presentkort diy band midbec tapeter

En sista fin detalj är att klä in kuvertet i sidenband. Jag valde en färg som passade till pappret. Då känns kuvertet mer som en inslagen julklapp eller present.

presentkort diy midbec tapeter

presentkort diy kuvert midbec tapeter1

Hoppas att du blev inspirerad och ger bort en platt julklapp till någon du håller kär i år!

//Tove

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tapetpassion sedan 1974

Vi älskar känslan som tapet ger! Rum blir till hem, vardag blir till lyx. Vår grundtanke är kvalitet, oavsett om vi designar själva eller importerar från världsledande varumärken. För vi vet att när trender skiftar består skickligt hantverk och passion.

Kontakta oss

Analysvägen 1, 435 33 Mölnlycke
Telefon: +4631-88 05 50
info@midbec.se
press@midbec.se

Copyright © 2021 Midbec