En 3 stegs-guide: Hur väljer jag tapet?

Går du i tapetseringstankar men har svårt att veta hur eller vart du ska börja för att välja en tapet till t.ex sovrummet? Ja, det är inte helt lätt när det finns så mycket fint att välja på. Så i detta inlägg får du en enkel guide i tre steg till hur du kan gå till väga för att hitta din tapet.

Guide till att välja tapet

Du har kommit fram till att du vill tapetsera men känner dig lite villrådig när det kommer till vart du ska börja. Alla våra kollektioner finns på midbec.se men det är kanske inte helt lätt att veta vilka kollektioner du ska börja kika i. Ofta har man dock en känsla för vilken nyans man vill ha och kanske t.o.m vilken typ av mönster som man gillar.

guide-välja-tapet-apelviken-midbec-tapeter

Steg 1. Filtrera – Börja med att använda filtreringsfunktionen (den svarta rutan till höger) där du kan sortera på färg och mönster. Vi säger att du vill ha en blommig tapet i en grön nyans. Välj detta i filterfunktionen, färgrutan som är grön & mönster BLOMMIGT. Då får du upp ett urval med blommiga tapeter i olika stilar och olika gröna nyanser.

guide-välja-tapet-filtrera-midbec-tapeter

Steg 2. Beställ prover – När du har hittat några favoriter bland tapeterna som dyker upp så kan du beställa hem A4- prover för att se om nyanserna stämmer med vad du har tänkt dig och om de passar till möbler, textilier och annan inredning i rummet.

guide 33010 tapetprov midbec tapeter

Sätt dem gärna på väggen ett par dagar för att studera dem i olika ljus då dagsljus, kvällsljus och belysning kan påverka hur du upplever nyanserna och hur de matchar till övrig inredning.

guide 33000 tapetprov midbec tapeter

Det är också ett bra sätt att ge sig själv lite betänketid för att verkligen känna efter vilken tapet som känns bäst i hjärtat.

guide 33001 tapetprov midbec tapeter

Steg 3. Provtapetsera digitalt – Det är inte helt lätt att föreställa sig hur en provbit av en tapet kommer att se ut på hela väggar. Då kan du provtapetsera tapeterna digitalt på vår hemsida för att se hur mönstret upprepas och vilken känsla och vilket intryck tapeten ger i ett rum.

guide 33010 på väggen midbec tapeter

Det går snabbt och enkelt att byta mellan tapeterna för att se dem på vägg och självklart kan du tapetsera även andra än dem du har köpt prov på.

guide 33000 på väggen midbec tapeter

Och när det känns helt rätt på alla plan då har du hittat din tapet!

guide 33001 på väggen midbec tapeter

Vill du har ytterligare hjälp i tapetvalet så kan du besöka en färgbutik med ett stort utbud av tapeter. I butikerna finns kunnig personal som också kan guida dig fram till rätt tapet.

Hoppas nu att det känns något lättare inför tapetvalet med denna guide i handen!

//Malin
malin@midbec.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tapetpassion sedan 1974

Vi älskar känslan som tapet ger! Rum blir till hem, vardag blir till lyx. Vår grundtanke är kvalitet, oavsett om vi designar själva eller importerar från världsledande varumärken. För vi vet att när trender skiftar består skickligt hantverk och passion.

Kontakta oss

Analysvägen 1, 435 33 Mölnlycke
Telefon: +4631-88 05 50
info@midbec.se
press@midbec.se

Copyright © 2021 Midbec