Fixa finaste midsommardukningen på en kvart!

Idag gästbloggar jag, Hanna Wendelbo-Hansson, här på Midbecs blogg. Med hjälp av de tapetrester som blev kvar senaste gången du tapetserade tipsar jag om hur du fixar finaste midsommardukningen snabbt och lätt!

Midbec_Glad_Midsommar_midsommardukningen

På fredag firar vi midsommar i hela vårt avlånga land med dans runt midsommarstången för att sedan samlas runt det dukade fina midsommarbordet.  Med vårt nyckfulla väder kan det vara svårt att bestämma sig om man vågar chansa. Frågan är om man vågar duka ute eller om man ska ta det säkra före det osäkra och faktiskt göra det fint inomhus istället? Oavsett så hör blommor hemma på bordet. Enklaste, finaste och fiffigaste vasen gör du av gamla ursköljda glasburkar som du sedan klär med tapetbitar.

Midbec_Tapettips_midsommardukningen

Så här gör du den fina midsommardukningen:

  1. Diska ur glasburkarna. Om etiketterna är svåra av få av blötlägg dem en stund i varmt vatten med lite diskmedel i.
  2. Leta upp resterna som blev kvar från senaste tapetseringen och klipp till smala remsor som passar i storlek till din glasburk. Till dessa tre burkar räckte det med en bit som var ca 20 cm lång. Passa in mönstret på burkens höjd.
  3. Fäst tapetbiten på burken, antingen med lim eller med dubbelhäftande tejp.
  4. Fyll med vatten och placera ur på borden, dekorera med blommor.

Finast är om man väljer många små glasburkar, det är trevligare om blomsterbuketterna håller sig i en låg höjd så man lätt ser personerna på andra sidan bordet. Men placera ut många för att maximera den somriga upplevelsen! Tapeten jag har använt här kommer från den senaste kollektionen FAB.

Midbec_Midsommardukningen

Som en löpare eller duk har jag lagt ut en längre tapetvåd, dels för att det är snyggt men även för att skydda farmors gamla linneduk från jordgubbsfläckar och annat som hör midsommar till. Denna variant på dukning är väldigt tålig och passar perfekt både inomhus och utomhus.

Midbec_Finaste_Dukningen_midsommardukningen

Midbec_FAB_tapet_midsommardukningen

Midbec_Swedish_Midsummer_midsommardukningen

Vill du ha tips på mer fina idéer att testa till midsommar klicka in hos Husligheter som har gjort en inspirerande lista på 7 midsommaridéer. Och vill du veta hur jag binder de obligatoriska midsommarkransarna kika in hos mig på hannawendelbo.com/blog.

Önskar er alla en riktigt fin midsommar!

/Hanna Wendelbo-Hansson

Frilansdesigner med ett stort blommigt hjärta, som under hösten lanserar kollektionen Blomstermåla för Midbec Wallpapers. Bloggar även på Designbloggarna hannasgronarum.se och finns på Instagram som @hannawendelbo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tapetpassion sedan 1974

Vi älskar känslan som tapet ger! Rum blir till hem, vardag blir till lyx. Vår grundtanke är kvalitet, oavsett om vi designar själva eller importerar från världsledande varumärken. För vi vet att när trender skiftar består skickligt hantverk och passion.

Kontakta oss

Analysvägen 1, 435 33 Mölnlycke
Telefon: +4631-88 05 50
info@midbec.se
press@midbec.se

Copyright © 2021 Midbec