Fixa höstens vackraste dukning – stylisten tipsar

I detta inlägg tipsar stylisten Cattis om hur du fixar en vacker dukning till höstens mysiga middagar. Cattis visar hur du kan kombinera vackra höstfina nyanser och bjuder på ett superenkelt diy som lyfter dukningen.

Höstfin dukning

Nu när hösten står för dörren tycker jag om att kura in mig inomhus igen. Vi samlas ofta i köket om eftermiddagarna i min familj, lagar mat tillsammans och pratar om dagen som gått. Då är det roligt att lägga lite extra tid på att duka fint, även till vardags om man så vill. Jag tänkte visa hur du enkelt gör egna servettringar med överbliven tapet, och förhoppningsvis inspirera dig till din dukning nästa gång.

dukning apelviken midbec tapeter

Här ser du Hanna Wendelbos tapet Apelkvist från kollektionen Apelviken som lanseras hos Midbec i oktober. Den varma färgen i ockra känns höstig och fin. Jag klippte ut en ca 3 cm bred och 16 cm lång bit som jag sedan rullade ihop och fäste fast med en genomskinlig tejpbit.

dukning servettringar gula apelviken midbec tapeter

Jag har nästan helt slutat använda vanliga pappersservetter och använder istället servetter i linne. Det är så bra att de kan tvättas i tvättmaskin och på så sätt går att använda om och om igen. På hösten blir jag alltid mer sugen på att använda dova färger och prova färgkombinationer tillsammans. Just brunt/ockra och blått tycker jag gör sig fint ihop.

dukning servettring tapet gul apelviken midbec tapeter

På mina promenader brukar jag ofta plocka med mig något in från naturen. Ute i skärgården där jag bor finns det gott om vass och jag brukar ställa en bukett i en blomvas och låta dem torka. Prova själv, det är väldigt vackert! Addera en kvist av något du tycker om till din dukning. Det behöver inte vara just vass, ta en liten äppelkvist eller en höstanemon som blommar så fint nu på hösten.

dukning servettringar gul apelviken midbec tapeter

Bestick är något jag brukar kika efter på loppisar. Det gör inget om de är udda, varken porslin, bestick eller glas. Det gör bara dukningen lite mer levande och personlig.

dukning servettring tapet apelviken midbec tapeter

Som jag skrev tidigare tycker jag om att prova olika färgkombinationer tillsammans. Här har jag istället valt att göra en servettring av tapeten Lilja, även den från kollektionen Apelviken. Genom att välja en annan färg på tallrikar och servetter skapas en helt annan stämning. Visst är det roligt att prova sig fram lite!

dukning servettring rost apelviken midbec tapeter

Hoppas du blev inspirerad till din nästa dukning, vare sig det är till vardag eller fest. Kika efter överblivna tapetrester där hemma, prova dig fram med olika färgställningar och addera något fint från naturen. Men det viktigaste av allt, glöm inte att tända några stearinljus och ställ på bordet också .

// Cattis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tapetpassion sedan 1974

Vi älskar känslan som tapet ger! Rum blir till hem, vardag blir till lyx. Vår grundtanke är kvalitet, oavsett om vi designar själva eller importerar från världsledande varumärken. För vi vet att när trender skiftar består skickligt hantverk och passion.

Kontakta oss

Analysvägen 1, 435 33 Mölnlycke
Telefon: +4631-88 05 50
info@midbec.se
press@midbec.se

Copyright © 2021 Midbec