Följ med på besök i tapetfabriken – Sunnanö

Vi välkomnar det nya året med nya vackra tapeter! Snart lanserar vi kollektionen Sunnanö designad av Björn Nilsson men först får du följa med på ett besök i tapetfabriken. Nyfiken på hur en tapet tillverkas? Häng då med här när kollektionen Sunnanö tar plats i tryckmaskinerna.

Tapetfabriken – en rundvandring

Det första som sker är att färgen blandas till för att sedan fördelas ut i trågen i tryckmaskinerna.

tapetfabrik midbec tapeter nyheter

Här nedan ser du valsarna med tapetens mönster. De är tydligt uppmärkta med nummer för att trycka tapetmönstrets lager i rätt ordning.

tapetfabrik midbec tapeter nyheter

Ett mönster kan ha mellan 1-6 olika valsar och i maskinen nedan sitter varje vals fördelad på varje steg med siffra. Om du tittar nog så ser du att det har tillkommit fler delar av mönstret på nummer fem jämfört med nummer fyra.

tapetfabrik midbec tapeter nyheter

När ett mönster är tryckt så gör man alltid ett prov för att se så att valsarna och färgerna stämmer överens med designerns originalskiss. På bilden till vänster rullar den färdiga tapeten genom maskinen och på bilden till höger sitter originalskissen till vänster och den nytryckta tapeten till höger. Är det för stora skillnader mellan dessa så kan något i tillverkningsprocessen behöva justeras.

tapetfabrik midbec tapeter nyheter

När tapeten är godkänd och har gått genom hela tillverkningsprocessen så blir det så här rejäla rullar av varje tillverkningsomgång.

tapetfabrik midbec tapeter nyheter

Dessa ska sedan kantskäras och kapas upp till tapetrullar och i den här maskinen går det superfort!

tapetfabrik midbec tapeter nyheter

Varje rulle ska ha en etikett där artikelnummer, batchnummer och tapetinformation finns med och sedan ska de emballeras innan det är dags att lämna fabriken.

tapetfabrik midbec tapeter

Då var denna rundvandring i tapetfabriken klar och vi hoppas att du hade en trevlig stund!

Se hela kollektionen här och beställ tapetprover i vår A4-shop.

//Malin
malin@midbec.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tapetpassion sedan 1974

Vi älskar känslan som tapet ger! Rum blir till hem, vardag blir till lyx. Vår grundtanke är kvalitet, oavsett om vi designar själva eller importerar från världsledande varumärken. För vi vet att när trender skiftar består skickligt hantverk och passion.

Kontakta oss

Analysvägen 1, 435 33 Mölnlycke
Telefon: +4631-88 05 50
info@midbec.se
press@midbec.se

Copyright © 2021 Midbec