Homestyling – lär dig grunderna

Går du kanske i säljtankar? Eller vill du bara lära dig lite om hur homestyling fungerar? Att styla sitt hem före visning blir mer och mer populärt och kan öka försäljningspriset med 10%. Professionell homestyling kan kosta riktigt mycket pengar men vi delar med oss om tips och hur du ska tänka om du gör det själv.

Grunderna för en bra homestyling

Homestyling - lär dig grunderna 2
Foto: Alvem

Det första man bör se över att fixa sådant som inte är åtgärdat eller fungerar.
Steg 2 är att städa riktigt ordentligt! Som köpare har man undersökningsplikt vilket innebär att man har rätt att kolla överallt, då är det trevligt om det är rent.

Hallen – Första intrycket
Hallen är det första vi möter när vi kliver in i en bostad, känslan sätts redan i trappuppgången och förstås hallen. Har du en liten hall så se över möbleringen, det ska inte kännas trångt. En annan viktig aspekt är flödet, kommer alla att ställa sina skor precis innanför dörren? Kanske är det bra att införskaffa skoskydd som intressenterna får ta på sig. För vem vill snubbla in på en visning? Rådfråga med mäklaren. Skapa någon trevlig installation om det finns möjlighet, så som färska blommor eller doftljus – våra sinnesupplevelser spelar nämligen stor roll när vi fattar beslut. Och sist men inte minst, rensa! Det räcker med ett fåtal ytterplagg och skor.

Kök – Få det trivsamt
I köket är det väldigt viktigt att det är rent överallt även i lådorna och inne i kylskåpet! För tro det eller ej, det öppnas både lådor och skåp när visningen äger rum. Spekulanterna kommer att kolla extra mycket på köket. Det tillbringas mycket tid där! Försök att få liv i köket så som ett dukat matbord, man vill få fram känslan ”Här vill jag äta och laga mat” 

Sovrum – Neutralt
I detta rum vill vi hålla det så neutralt som möjligt men samtidigt inbjudande. Bort med fotografier och allt som gör det personligt. Det får dock inte bli för sterilt! Bädda sängen med mycket textiler, som förhöjer känslan av lyx. Jobba med belysningen här, fler ljuspunkter och glöm inte att tända dem!

Vardagsrum – Minimalisera
Ett bland det viktigaste att tänka på när det kommer till vardagsrummet är att det inte får kännas övermöblerat. Det skall vara lätt att ta sig fram. Möbler mot fönstren måste också optimeras, så att man kan ta sig fram till fönstret. Förenkla möbleringen och lägg undan TV-kontroller och familjefoton.

Badrum – Rengör noga
Badrummet är en viktig del i stylingen. Många badrum kan nämligen kännas lite ”döda” på bild utan bra styling. Här ska det lukta gott och vara fräscht! Städa ordentligt och bort med toaborste, schampoflaskor och rensa badrumsskåpet. Lägg till snygga handdukar och gröna växter.

 

Poängen med homestyling är att visningsbesökarna ska känna att de går in i sitt framtida hem.

 

//Rebecca
Rebecca@midbec.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tapetpassion sedan 1974

Vi älskar känslan som tapet ger! Rum blir till hem, vardag blir till lyx. Vår grundtanke är kvalitet, oavsett om vi designar själva eller importerar från världsledande varumärken. För vi vet att när trender skiftar består skickligt hantverk och passion.

Kontakta oss

Analysvägen 1, 435 33 Mölnlycke
Telefon: +4631-88 05 50
info@midbec.se
press@midbec.se

Copyright © 2021 Midbec