Hur du inreder ditt hem personligt – Del 1

I veckans blogginlägg gästbloggar stylisten Catarina Skoglund och fotografen Tove Mattson om hur du gör för att inreda hemmet mer personligt. Cattis och Tove ligger bakom de fina interiörbilderna i kollektionerna Blomstermåla och Morgongåva. De gästar vår blogg under våren med fiffiga inrednings- och fototips och härlig inspiration!

Personligt och Unikt

Det finns en uppsjö av olika stilar när det kommer till inredning, men många av oss vill nog känna att ens hem känns personligt och skapar känslor som gör att man trivs hemma. De där små detaljerna som man blir glad över att se eller som väcker minnen från platser man besökt eller kanske lockar till att besöka.

Inreda-personligt-vaser-ekollon-miedbec-tapeter

När det kommer till att inreda personligt finns det lite olika saker man kan ha i åtanke som gör det lättare att få en mer personlig touch i hemmet. I två delar kommer vi gå igenom lite tips på vad en kan tänka på. Den första delen tar med dig på en tur till loppisen och antikaffärernas värld. Att köpa begagnat är inte bara miljövänligt och snällare för plånboken utan kan också hjälpa dig att få till en personligare och unikare stil hemma!

Inreda-personligt-antikt-midbec-tapeter

Vårt första tips är att inte bry dig om trender utan gå efter vad du tycker om. Hjärtat kanske slår ett extra slag för någonting du ser – det kan vara något annorlunda som sticker ut eller något som påminner om en klenod du kunde hitta hemma hos din mormor eller farmor. Våga slå till på sådant som gör dig glad och bry dig mindre om vad andra skulle tycka.

Inreda-personligt-möbler-midbec-tapeter

Vad ska man då leta efter på en loppis eller i en affär med retro och vintage?

1. Belysning

Inreda-personligt-belysning-midbec-tapeter

Inreda-personligt-taklampor-midbec-tapeter

2. Konst och speglar

Inreda-personligt-konst-midbec-tapeter

Inreda-personligt-speglar-midbec-tapeter

Speglar hjälper till att förstora rummet och är en fin detalj som skapar blickfång och kan bryta upp en tavelvägg.

3. Keramik och vaser

Inreda-personligt-glas-midbec-tapeter

Inreda-personligt-vaser-ekollon-miedbec-tapeter

Inreda-personligt-keramik-midbec-tapeter

4. Detaljer som sticker ut eller speglar intressen du gillar

Inreda-personligt-antik-midbec-tapeter

Inreda-personigt-porslin-midbec-tapeter

Inreda-personligt-rotting-midbec-tapeter

Möbler och detaljer i rotting har man sett under en längre tid trendmässigt men det är ett material som känns tidlöst och är en fin detalj hemma.

Vi har besökt Majornas saker från förr vid Mariaplan i Göteborg och butiken Fabriken som ligger vid Bangatan i Majorna. Fina tips för dig som bor eller besöker Göteborg!

// Cattis och Tove

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tapetpassion sedan 1974

Vi älskar känslan som tapet ger! Rum blir till hem, vardag blir till lyx. Vår grundtanke är kvalitet, oavsett om vi designar själva eller importerar från världsledande varumärken. För vi vet att när trender skiftar består skickligt hantverk och passion.

Kontakta oss

Analysvägen 1, 435 33 Mölnlycke
Telefon: +4631-88 05 50
info@midbec.se
press@midbec.se

Copyright © 2021 Midbec