Hur du inreder ditt hem personligt – Del 2

I detta blogginlägg gästar Cattis och Tove med del 2 i hur du kan tänka för att inreda ditt hem mer personligt. De ger fler inspirerande tips och du får även följa med hem till Cattis som har ett vackert hem fyllt med personliga ting!

Så inreder du personligt

I förra inlägget besökte vi två butiker med retro och vintageprylar och tipsade om vad du kan leta efter där. För visst är vi många som har svårt för att sålla ut när vi går in i en butik med prylar högt och lågt. Det brukar hjälpa att redan innan tänka ut vad du vill leta efter, kanske är det just belysning du behöver eller en tavla till en tavelvägg. I dagens inlägg får du se lite av fynden vi gjorde och som hamnade hemma hos Cattis. Dessutom bjuder vi på några fler tankar kring personlig inredning.

inreder personligt tavlor midbec tapeter

Först och främst, låt dina intressen få synas och ta plats i ditt hem. Tycker du om musik, visa det. Den här bilder kryllar av personliga ting och loppisfynd som vi kan kika lite närmare på.

inreder personligt vägglampa midbec tapeter

Lampan fyndades i en av retrobutikerna vi besökte i förra inlägget, likaså tavlan som föreställer Emma Zorn. Kanske fastnade Cattis för just den då hon själv kommer från Dalarna och samma trakter som Anders Zorn. Låt personliga minnen få vara framme, som en tavla på ditt barndomshem eller en gåva du fått från en vän en gång.

inreder personligt taklampa midbec tapeter

Just belysning är något som är roligt och relativt lätt att hitta på loppisar och i antikaffärer, oftast till ett väldigt bra pris. Kom ihåg att titta efter eller fråga om elen är okej och utbytt innan, så slipper du göra det själv till en extra kostnad.

inreder personligt porslinsfigur midbec tapeter

inreder personligt keramik midbec tapeter

Sen var det ju de där små föremålen som får ditt hjärta att slå ett extra slag. De som sticker ut från mängden och gör dem lite unika. Regel nummer ett – omge dig av saker du tycker om, de blir aldrig omoderna.

inreder personligt fågel midbec tapeter

Här ser du ett arvegods som tidigare hängde på väggen hemma hos Cattis mans farfar. Saker som bär på en historia och kan gå från generation till nästa blir personligt om något.

inreder personligt spegel sovrum midbec tapeter

Vi talade även om speglar och hur de kan förstora ett rum genom att reflektera andra vinklar och hörn. Kanske känner du igen den lilla vasen på fot? Den är ett annat fynd som vi gjorde i en av retrobutikerna vi besökte i förra inlägget.

inreder personligt spegel midbec tapeter

inreder personligt designermöbler midbec tapeter

Det kanske kan kännas svårt att bara köpa begagnat, även om det både är miljövänligare och snällare mot plånboken. Kompensera då med att köpa designmöbler som du vet att du inte kommer att tröttna på utan håller över tid.

inreder personligt vitrinskåp glas midbec tapeter

Vitrinskåpet är även det ett antikfynd och här har Cattis fyllt upp med glas som både är nya, ärvda och fyndade på loppisar.

inreder personligt midbec tapeter

Ett enkelt tips på att förnya ditt hem utan att köpa nytt är att flytta runt de saker du faktiskt redan har hemma. Genom att byta plats på dina föremål eller möbler kan rummet förändras mer än du tror. En kort sammanfattning då på hur du kan tänka för att inreda mer personligt:

1. Omge dig av saker du tycker om och bry dig inte om trender så mycket.

2. Låt dina intressen få synas och ta plats i ditt hem.

3. Ta fram minnen från din barndom eller kanske från en resa du gjort.

4. Fynda saker som belysning, speglar, konst och tavlor på loppisar och i antikaffärer.

5. Låt det ta tid att inreda ditt hem och känn in vad du verkligen tycker om. Lägg en extra slant på designmöbler du vet att du inte kommer att tröttna på, och som dessutom kan gå i arv till nästa generation.

6. Möblera om och flytta runt de saker du redan har hemma för att skapa en nyare och personlig känsla utan för den delen behöva köpa nytt!

// Cattis och Tove

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tapetpassion sedan 1974

Vi älskar känslan som tapet ger! Rum blir till hem, vardag blir till lyx. Vår grundtanke är kvalitet, oavsett om vi designar själva eller importerar från världsledande varumärken. För vi vet att när trender skiftar består skickligt hantverk och passion.

Kontakta oss

Analysvägen 1, 435 33 Mölnlycke
Telefon: +4631-88 05 50
info@midbec.se
press@midbec.se

Copyright © 2021 Midbec