Inredningsexperten tipsar: Så skapar du ett tufft barnrum

– Inlägget innehåller reklam –

Att inreda ett nytt eller renoverat rum kräver många beslut. Det ska väljas golv, kulörer, tapeter och annan inredning. För att underlätta denna roliga men ibland även lite ångestladdade process har Midbec i samarbete med den duktiga inredningsexperten Ann Wahlgren här tagit fram ett helhetsförslag för hur du skapar ett tufft barnrum! Detta är det första av flera kommande inlägg där inredningsexperten Ann tipsar.

Kort om inredningsexperten Ann

Ann-Colorama-Måleriman-Borås_1

Ann Wahlgren är andra generationen som äger och driver butiken Måleriman AB, en Coloramabutik i Borås som startade redan 1974. Ann arbetar dagligen med att ta fram inredningsförslag och helhetslösningar utifrån kunders behov och önskemål.

Ett tufft barnrum för en 7-åring

Detta rum riktar sig till en tuff 7-åring som inte vill ha ett barnsligt rum. Hen börjar faktiskt bli stor och det ska speglas av rummet. Ett rum som barnet kan växa i och stolt visa upp för sina vänner och bekanta. Ett rum som skapar leklust och framförallt tål lek!

Inredningsexperten tipsar ett tufft barnrum golv midbec

På golvet läggs ett tåligt golv i form av en vinyllaminat med korkbaksida. Detta golv är otroligt tåligt, det är varmt att gå på och korkbaksidan bidrar även som ljuddämpning. En fullpott till barnrummet där det ska lekas och brötas! Golvet heter Rustic Ekplank 116218 (ett plankgolv i grå/beige ton) och går att hitta hos Colorama.

För att få till en tuff look kommer färgskalan gå i svart och guld. Den minsta av rummets väggar målas i 870 Kol från Alcro. En nästan svart kulör men ändå varm.

Inredningsexperten tipsar ett tufft barnrum färg midbec

På två av väggarna sätts tapeten Little Bandits 138921, ett geometriskt mönster i grått, gult och vitt för att få in mönster och glädje i rummet. På en vägg sätts tapeten Little Bandits 138937, en guldprickig tapet för att få in ljuset och guldet/skimret.

Inredningsexperten tipsar ett tufft barnrum tapeter midbec

För att dämpa ljudet ytterligare och för att skapa en bra, mysig ”lekplats” i rummet läggs det in en eller två runda mattor av Golvabia Ateljé 236354 Ginst (gul/guld) alternativt Ateljé 236399 blyerts (mörkgrå). Dessa går att måttbeställa i butik.

Inredningsexperten tipsar ett tufft barnrum matta midbec

Accentkulörerna i rummet blir guld och svart och resterande möbler föreslås som vita.

Om du gillade detta inredningsförslag så är det bara att köra copy+paste till kidsens rum!

//Malin
malin@midbec.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tapetpassion sedan 1974

Vi älskar känslan som tapet ger! Rum blir till hem, vardag blir till lyx. Vår grundtanke är kvalitet, oavsett om vi designar själva eller importerar från världsledande varumärken. För vi vet att när trender skiftar består skickligt hantverk och passion.

Kontakta oss

Analysvägen 1, 435 33 Mölnlycke
Telefon: +4631-88 05 50
info@midbec.se
press@midbec.se

Copyright © 2021 Midbec