Jul i Mönsterskogen

jul tapet monster rav miss sixty inspiration skogen
Så var det visst bara några dagar kvar till jul. Mönsterskogen är pyntad som aldrig förr och Mr Fox har tagit på sig sin allra finaste julefluga och nymanglade luva. Nu kan julen komma!

Det finns alltid lika mycket att se fram emot. Kalle Anka som jagar den irriterande hittepåfågeln. Att försöka komma på om du redan gav din mamma en halsduk i julklapp förra året eller om du kan göra det den här julen. Att klura ut exakt hur mycket julmat du kan äta innan du halvt svimmar av matkoma på soffan. Så många minnesvärda stunder.

Pyssel, pyssel och ännu mera pyssel
Men det absolut roligaste måste ju vara att ens inre Ernst Kirchsteiger får komma fram – och inte lite heller. Även om du aldrig gör det under resten av året får du plötsligt en brinnande lust att vira lite ståltråd runt några grankvistar och en kanelstång och kalla det en bordsdekoration. Det måste ju ändå vara något av det bästa med julen.

Som när man var liten
Beroende på hur längesedan det var du gick på förskola och fritids kan minnena vara mer eller mindre klara. Men väldigt mycket av det pyssel man gjorde inför jul var gjort av väldigt enkla saker. En kotte fick ett skägg och en luva och blev en tomte till granen. En toapappersrulle fick vingar och en gloria – plötsligt var det en ängel. Även om det inte måste vara så enkelt så finns det något klokt i att se vad du har omkring dig så här inför jul. Något som känns bortglömt kan bli något väldigt speciellt.

jul tapet monster rav miss sixty inspiration skogen tomte

Rävar, klappar och kollektioner
Allt som ni ser i bild kommer ifrån olika kollektioner hos Midbec. Exempelvis girlangen är gjord av tapeter från kollektionen Miss Print, cirkelbakgrunden från Inspiration och delar av pepparkaksgubbarna kommer ifrån mönster i Orla Kiely. För några dagar sedan var de tapetmönster, precis som man är van vid att se dem på rullen. Men vad igår var ett vackert färgglatt mönster är idag en färgglad knapp åt en gubbe från Pepparkakeland.

Inte bara under julen
Även om vår inre Ernst ofta vilar lite mer under resten av året kan det vara värt att väcka honom lite oftare. Det finns mycket som vi har hemma, på vinden och i olika gömmor som bara väntar på att få bli något helt annorlunda. Har du pratat med dina tomkartonger på senaste tiden? Vi har hört att de bara väntar på att få målas och göras om till ett slott åt en äventyrslysten hamster. Och din vita häftapparat som du ”lånade” med dig hem från kontoret – den praktiskt taget skriker efter att få bli målad i rosa.

Lättare än du tror
Du kanske precis har flyttat in i ett nytt hem? Du kanske till och med precis har tapetserat och vill passa på att göra om resten av hemmet? Det är alltid kul att få in nya detaljer och möbler, men det vi menar är att lösningen ibland kan finnas närmare än du tror. Även om du inte tycker dig höra något från dina flyttkartonger eller din häftapparat så kanske dina gamla glasburkar drömmer om att få bli ljuslyktor?

jul tapet monster rav miss sixty inspiration skogen snowman

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tapetpassion sedan 1974

Vi älskar känslan som tapet ger! Rum blir till hem, vardag blir till lyx. Vår grundtanke är kvalitet, oavsett om vi designar själva eller importerar från världsledande varumärken. För vi vet att när trender skiftar består skickligt hantverk och passion.

Kontakta oss

Analysvägen 1, 435 33 Mölnlycke
Telefon: +4631-88 05 50
info@midbec.se
press@midbec.se

Copyright © 2021 Midbec