Låt väggarna förstärka din personliga stil

Ofta tolkar man svensk design och stil med avskalat, rent och vitt. Men det finns andra svenska stilar också, tex IKEA , då tänker man starka färger och uttrycksfulla mönster. Ett annat är Josef Frank och Svenskt Tenn, egentligen inte svenskt från början, men förknippas med Sverige och svensk stil. Här är också starka färger och mycket mönster. 

Sverige har en fantastisk natur, fauna och traditioner, detta är något som Midbec har annamat, och tagit fram tapetmönster med designer som Hanna Wendelbo Lina Schnaufer 0ch Björn Nilsson. 

Förstärk din stil – inred med tapet

Det sitter en ekorre på väggen. Han heter Kurre och samlar på ekollon. Ibland tar de slut och då får han kalasa på ett smultron i stället. Humlorna flyger från vallmo till vallmo och fyller trädgården med sitt surr. Surret låter som en avslappnande sommarsång. Du sluter ögonen och påminns om barndomen på landet.

Detta är historien bakom tapeten “Kurre” som är en del av Midbec Tapeters kollektion Grönhaga. Hela kollektionen är ritad av Midbecs tapetdesigner Hanna Wendelbo, som ständigt inspireras av historierna hon ser runtomkring sig i sin trädgård där hon spenderar mycket tid.

Kurre stil

Tapeter som kommunicerar en känsla eller en historia är återkommande i Midbecs tapeter.

Midbec Tapeter är ett svenskt familjeföretag baserat i Mölnlycke strax utanför Göteborg som grundades 1974 av ett gäng tapetnördar. Företaget har ett brett utbud av vackra och svenskt designade tapeter.
Det svenska hantverket är centralt i alla Midbecs tapeter. Midbec samarbetar med tre olika tapetdesigners, som alla är handplockade av Midbec. Alla designers har olika stilar, men tillsammans så skapar de svenska hantverk som ofta hämtar inspiration från naturen och vackra former och linjer.

Hanna Wendelbo är en omtyckt designer som har skapat hundratals tapeter. I hennes design hittar man ofta blommor, blad och växter. Inspirationen hämtar hon från sina egna trädgård där hon spenderar mycket av sin fritid.


Se Hannas tapeter här.

Lina Schnaufer dras ofta till det lekfulla och det oväntade; perspektivet, linjen eller färgen. Hon gör ofta tolkningar av det hon ser i naturen.


Se Linas tapeter här.

Björn Nilsson har lång erfarenhet som designer och skapar mönster för Midbec som inspireras av hans resor inom Europa och resten av världen.

Stil
Se Björns tapeter här.

Midbec släpper flera kollektioner per år och designen varierar, men uttrycket är alltid skandinaviskt. Även om skandinavisk inredning ofta tolkas som avskalat, rent och vitt så finns det betydligt fler stilar inom skandinavisk inredning som inkluderar starka färger och uttrycksfulla mönster. Faluröda stugor och Dalarnas dalablått, senap och skogsgrönt är typiskt svenskt. Midbecs tolkning av skandinavisk inredning inspireras av Sveriges natur och traditioner.

“Våra naturinspirerade tapeter kompletterar de svenska hemmen,” säger Per Hellners Johnson, Sälj och marknadschef på Midbec. “Man kan inreda både minimalistiskt eller mer vågat och låta tapeten uttrycka känslan man vill förmedla med sin inredning.” Precis som en tavla så kan en tapet bidra till att skapa eller komplettera känslan du vill åstadkomma med din inredning. Om du exempelvis vill att ditt hem ska ha en industrikänsla så kan detta enkelt förstärkas med rustika tapeter. Om du däremot vill ha en varm och inbjudande känsla så kan blommiga tapeter i varma färger bidra till att skapa den känslan.

Förstärk din stil
Industrikänsla

Ekbacka
Varm och inbjudande känsla

 

“Svenskar kan vara fega när det kommer till tapet, men tvekar samtidigt inte på att köpa hem tavlor till hemmet,” säger Per. ”Tapeter är som en tavla, fast den klär en hel vägg.”
När det är dags att göra om och byta känsla i rummet så kan detta enkelt åstadkommas genom att byta ut tapeten. Något som blir betydligt dyrare och svårare att göra genom att byta ut hela möblemanget.

 

//Joella Skoogh

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tapetpassion sedan 1974

Vi älskar känslan som tapet ger! Rum blir till hem, vardag blir till lyx. Vår grundtanke är kvalitet, oavsett om vi designar själva eller importerar från världsledande varumärken. För vi vet att när trender skiftar består skickligt hantverk och passion.

Kontakta oss

Analysvägen 1, 435 33 Mölnlycke
Telefon: +4631-88 05 50
info@midbec.se
press@midbec.se

Copyright © 2021 Midbec