Månadens look: Expect the unexpected

midbec amazilia wallpaper tapet stil ovantad personlig stil farg design interior
Det finns många som tycker om att prata om regler när det gäller design, inredning och färgval. Men vi vet att alla inte gör det. För vissa är ett hem just precis ett hem – inte en fotbollsmatch. Det finns inga röda kort, inga rätt eller fel. Det får se ut precis som man vill. Så den här Månadens Look är riktad till alla er som tycker om att göra lite mer som en lax. Att simma mot strömmen helt enkelt, och göra det som inte alla andra gör.

midbec manadens look stilguide ovantad wallpaper tapet interior design style guide
Skapa din egen symbolik
Blått betyder lugn. Gult betyder glädje. Grönt betyder… låt oss säga miljövänligt. Men måste det verkligen vara så? Färger har väl trots allt olika betydelser för olika människor, baserat på våra personligheter och erfarenheter. Personen som bor i det här hemmet lyssnar hellre på sin egen magkänsla än på färgpsykologin.

Pre-post-barockt-art deco med neo-klassicistiska-retro-influenser?
För många kommer begränsningarna redan när man står i affären och ska köpa nya detaljer till ett rum eller till ett helt hem. Ofta är till och med butiken uppdelad på ett sätt som kanske inte riktigt passar någon som dig – en person som dras till det oväntade. Som attraheras av det lite annorlunda. Som hellre testar dig fram än försöker placera din stil i ett specifikt fack.

Du testar dig fram
Så när du står där i affären håller du dig inte till en liten hörna med saker i samma nyanser. Du håller dig inte ens till bara en affär. Du studsar från affär till affär för att hitta det som andas din personlighet. Livet är alldeles för kort för att begränsa sig till en stil, till en färgskala. Ju mer desto bättre. Kommer den här rosa väckarklockan se bra ut på ett teakbord som står framför en schackrutig vägg? Det vet man ju inte förrän man har testat! Passar rosa och turkost ihop med ett djurmönster i gråskala? Man vet aldrig – men vi hoppas det. Och om du är nyfiken på kombinationen av rosa, svart, grönt, lila, glas och trä som du ser i bild så kommer den från vår kollektion Mariska Meijers.

midbec Mariska Meijers wallpaper tapet stil ovantad personlig stil farg design interior
Begränsningar – finns de?
En nackdel med att ha en något mer eklektisk inredningsstil skulle kanske kunna vara vid jul och födelsedagar i så fall. Om någon skulle vilja ge dig någon inredningsdetalj hade det varit ganska svårt att pricka rätt. Eller så hade det blivit ännu enklare – du har ju trots allt ingen specifik stil. Det kanske går lika bra med en stringhylla som en discokula. Med en jukebox som en lavalampa. Vem kan egentligen veta var gränserna går, eller om de ens existerar?

Inte riktigt där än
Du kanske tittar dig omkring just nu och inser att du inte alls är som personen vi beskriver – men att du kanske hade velat vara det. Egentligen handlar det bara om nya tankemönster och om att omfamna ALLT som du tycker om. Du skulle kunna skriva en lista för enkelhetens skull. Börja punkta upp allt som du tycker är vackert, inspirerande, underhållande, mysigt och spännande. Titta på den listan innan du ska välja nya möbler, gardiner, tapeter eller kanske ljusstakar nästa gång. Då kanske du plötsligt ser mönster, färger eller material från ett annat perspektiv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tapetpassion sedan 1974

Vi älskar känslan som tapet ger! Rum blir till hem, vardag blir till lyx. Vår grundtanke är kvalitet, oavsett om vi designar själva eller importerar från världsledande varumärken. För vi vet att när trender skiftar består skickligt hantverk och passion.

Kontakta oss

Analysvägen 1, 435 33 Mölnlycke
Telefon: +4631-88 05 50
info@midbec.se
press@midbec.se

Copyright © 2021 Midbec