Matcha tapeter med varandra i samma rum

Ett annat sätt att tapetsera på, än det klassiska, är att välja två olika tapeter till ett och samma rum, istället för en. Det kan låta lite märkligt men med rätt tapeter kan det bli riktigt snyggt! Huvudsaken är att tapeterna går ihop. Eller att kontrasten blir tydlig, om det är vad man är ute efter.

Dubbelt upp – så matchar du flera tapeter i samma rum

Detta passar dig som har svårt att välja eller vill ta ut svängarna lite extra. Våra bästa tips för att få till två tapeter i ett rum är att välja tapeter som har ett par gemensamma nämnare. Dessa kan vara färg, mönster eller stil.

Ibland är det säkraste kortet att välja två olika ur samma kollektion. Detta eftersom de brukar höra ihop på ett eller annat sätt eller åtminstone bygga på samma koncept som knyter ihop dem. Men vi har tagit fram några tips för hur du kan tänka om du väljer tapeter ur olika kollektioner och ändå vill att de ska hålla ihop.

Blommigt i olika storlekar

Om du tycker om blommigt kan du välja en tapet som har ett större blommönster och komplettera med en annan som har ett mindre. De ska helst gå i samma ton, så att det inte händer för mycket utan fortfarande känns samstämda.

Matcha olika blommiga tapeter med varandra
Juliett 39032, Arthur 39025

Enfärgat och mönstrat tapetmönster

För dig som vill ha det lite lugnare det vara bra att välja en enfärgad tapet som har mer diskreta och abstrakta skiftningar som inte tar upp någon plats. Kombinera den gärna med en stormönstrad tapet som plockar upp nyansen från den enfärgade.

Para ihop fondtapet med en kompletterande tapet
Zagora 19106, Annuell 61040

Randigt och blommigt

En härlig kombination är breda ränder tillsammans med ett tydligt blommönster. Kontrasten blir tydlig men ändå sammanhängande om de kommer från samma tidsepok eller har färger som binder dem samman. Det måste inte nödvändigtvis vara samma färger men gärna i samma styrka och ton.

Mixa randig tapet med blommig accentvägg
Fridolf 39011, Flora 39008

Färger som går i samma toner

För att få till ett rum med två tapeter kan det bli lyckat om du väljer en tapet som har två tydliga färger. Därefter lägger du till en tapet som fångar upp åtminstone en av de färgerna. Dessa är visserligen i två olika rum men skulle gå väl ihop tillsammans eftersom den bakre tapeten tar igen den gröna nyansen.

två tapeter i grön och rosa som går bra ihop
Clover 28013, Poppy 28026

Mixa med fondväggens mönster

Den typiska fondväggen brukar dyka upp bredvid de enfärgade väggarna. Däremot går det lika bra att ha i ett rum med mönstrade tapeter. Bryt gärna av med en tapet som går i samma toner som den i rummet, men som ändå skiljer sig tillräckligt åt för att skapa en spännande kontrast. Här löper den varma tonen som en röd tråd igenom rummet. Tapeterna skulle knytas ihop fint om de hade satts upp bredvid varandra.

matcha 2 färgglada tapeter med varandra. Stormönstrat och småmönstrat.
Siv 65133, Bodri 65119

 

Här kan du beställa hem A4-prover för att se din match i verkligheten.

 

Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tapetpassion sedan 1974

Vi älskar känslan som tapet ger! Rum blir till hem, vardag blir till lyx. Vår grundtanke är kvalitet, oavsett om vi designar själva eller importerar från världsledande varumärken. För vi vet att när trender skiftar består skickligt hantverk och passion.

Kontakta oss

Analysvägen 1, 435 33 Mölnlycke
Telefon: +4631-88 05 50
info@midbec.se
press@midbec.se

Copyright © 2021 Midbec