Så fixar du den skandinaviska stilen i sovrummet – Del 1

I samarbete med KYD skapar Midbec ett sovrum med en lyxig känsla i skandinavisk stil. I denna första del av tre skapas en moodboard för att ta fram rätt känsla i sovrummet, allt från färgsättning till möbler och detaljer. Du får också 5 tips på hur du kan skapa den skandinaviska stilen i ditt sovrum!

Moodboard i skandinavisk stil

Ett sovrum växer fram. Grundidén är att skapa ett sovrum med en lyxig känsla i skandinavisk stil. Kulörpaletten går i grått, beige och vitt med inslag av svarta detaljer.

Inred-med-tapet-den-skandinaviska-stilen-kalk-tapeter-midbec
Foto: Åsa Gramén, KYD

Väggarna kommer kläs med tapet 61007 från kollektionen Kalk vilken ger rummet en rustik och varm karaktär. Den matta grå ytan kommer lyftas ytterligare av utvalda detaljer och textil i liknande färgskala. Fokus ligger också på belysningen för att inte tapeten ska upplevas blå eller röd. Resultatet kommer bli ett hemtrevligt sovrum som ger en tidlös och modern skandinavisk känsla!

5 tips för att hitta den skandinaviska stilen

1) Mjuka dämpade nyanser – Gärna nyanser av grått och beige men även bleka rosa eller gröna nyanser harmonierar vackert inom denna stil.

2) Ljusa träslag – Obehandlade trämöbler och ljusa träslag där ådringen får lysa igenom.

3) Naturmaterial som sten och betong – Kan plockas upp på väggarna i form av tapet eller kalkfärg och på möbler som t.ex stenskiva på sängbord.

4) Enkla raka linjer – Raka och rena linjer på interiör som gardiner, sänggavel & möbler.

5) Grafiska former – Tavlor och konst med grafiska former gärna i svartvitt eller grått.

 

Följ fortsättningen här på bloggen! Klicka för fler inredningssamarbeten –> Midbec + KYD

//Malin
malin@midbec.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tapetpassion sedan 1974

Vi älskar känslan som tapet ger! Rum blir till hem, vardag blir till lyx. Vår grundtanke är kvalitet, oavsett om vi designar själva eller importerar från världsledande varumärken. För vi vet att när trender skiftar består skickligt hantverk och passion.

Kontakta oss

Analysvägen 1, 435 33 Mölnlycke
Telefon: +4631-88 05 50
info@midbec.se
press@midbec.se

Copyright © 2021 Midbec