Klassiska retrotapeter med retromönster

Så fixar du retrolooken med unik retrotapet

Bli inspirerad av nostalgiska väggar som speglar mer än bara svensk historia. I retrostilen hittar du skarpa geometriska mönster som utstrålar lekfullhet och attityd. Detta i kombination med sprudlande färger som gul, grön och orange. En retrotapet visar rummets själ och dessutom kanske en liten bit av din?

Klassiska retrotapeter med retromönster

Så blir det busenkelt för dig att hitta din perfekta retromatch. Vi listar ett handplockat urval av färgglada, neutrala, klassiska, nutida och blommiga retrotapeter i artikeln. Vill du se fler mönster och färgställningar kan du bläddra bland alla retromönstrade tapeter.

Klassisk retrotapet á la 70-tal

MISP1363, MISP1228, MISP1375
”Retro” står för tolkningar baserade på svunna tiders trender och design. Tapeter från bland annat 50-, 60- och 70-talet har influenser från den så kallade ”hippie-eran”. Inom tapetdesign återspeglades detta ofta i storskaliga, geometriska och psykedeliska mönster.

Den klassiska retroblomman

23351, MISP1237, MISP1321.
Du hittar dessa allt som oftast i kök, vardagsrum och hall men gör sig fantastiskt bra i hemmets alla rum. En blommig retrotapet kan förvandla ett hus till ett intresseväckande hem med en helt unik känsla.

Nytolkning på blommig retrotapet

Hybbe 55024, Matilda 65112, Henni 55017.
Raffinerad, vacker retroflora med modern touch och samtida färgval och kvalitet.

Geometriska former

EAR605 ,MISP1314, MISP1323.
En salig mix av mjuk och kantig geometri. Bläddra bland både jordnära nyanser i mjuka former och intresseväckande mönster i vassa utföranden.

Retrotapet i neutralt utförande

MISP1253, Anna 55004, MISP1225
Vem har sagt att en typisk retrotapet måste ha massa färg? Inte vi. Är fullt ut retro lite för mycket för dig kan du förslagsvis använda dig av en grå tapet. Det blir ett härligt möte mellan en mildare modern/skandinavisk färgskala och det intresseväckande mönstret från retron. Det nedtonade mönstret från väggarna kommer bli störtläcker gentemot en färgstark likaväl som en stilren interiör.

Inte fått nog av retro? Läs ”Tänk rätt med retro

mörkblå retrotapet med mönster av guld trianglar från missprint

MISP1357

// Fanny
fanny@midbec.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tapetpassion sedan 1974

Vi älskar känslan som tapet ger! Rum blir till hem, vardag blir till lyx. Vår grundtanke är kvalitet, oavsett om vi designar själva eller importerar från världsledande varumärken. För vi vet att när trender skiftar består skickligt hantverk och passion.

Kontakta oss

Analysvägen 1, 435 33 Mölnlycke
Telefon: +4631-88 05 50
info@midbec.se
press@midbec.se

Copyright © 2021 Midbec