Tänk rätt med retro

Vad är egentligen retro?
Ordet kommer från franskan (rétro, rétrospectif) och betyder blicka tillbaka. 50- 60- och 70 -talet benämns som retrons gyllene tider. Idag använder man ordet främst som beteckning från en tidigare tidsepok. Man talar till exempel om lampor, porslin, möbler och tapeter som var speciella och särskiljande för denna tid och det förekommer idag nyproduktion av möbler och inredning i en stil inspirerad av denna tidsperiod. De är ofta gjorda med gamla tidstypiska objekt men behöver nödvändigtvis inte vara en kopia. Vi delar med oss lite inspiration och kanske blir du lite mer intresserad? 

Retro-special

Här ser vi den mintgröna färgen som klär skåpet ihop med en underbar blå tapet. Dessa härliga färger klädde båda stolar, kök och övrig inredning under 50-talets gång. Mjuka och lugna färger som tillsammans livar upp hemmet utan att det tar över.

Tänk rätt med retro skåp och stol
Inspireras av 50-60-talet och investera i en klassisk teakmöbel. En begagnad sådan från 50-talet (vintage) kan lätt bli som ny med rätt renoveringsmetod! Komplettera övrig inredning med ljusa färger och stora växter då det får det varma träslaget att sticka ut. Den unika möbeln passar lika bra i ett fullt retro-inspirerat hem som i ett modernt och dessutom är den väldigt hållbar.
tänk rätt med retro skåp oh växt
Murrigt, mönstrat och mysigt var ledorden under 70-talet. Få inspiration och klä hemmet med stora blad och mycket mönster. Grönt och brunt ihop utbringar en varm känsla som gör hemmet mer ombonat. Addera mysiga fåtöljer och plädar för att knyta samman säcken.

tänk rätt med retro storblommigt

(Tapeter från kollektioner Kinfolk och Five Lands)

 

//Rebecca
Rebecca@midbec.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tapetpassion sedan 1974

Vi älskar känslan som tapet ger! Rum blir till hem, vardag blir till lyx. Vår grundtanke är kvalitet, oavsett om vi designar själva eller importerar från världsledande varumärken. För vi vet att när trender skiftar består skickligt hantverk och passion.

Kontakta oss

Analysvägen 1, 435 33 Mölnlycke
Telefon: +4631-88 05 50
info@midbec.se
press@midbec.se

Copyright © 2021 Midbec