Tips på enkelt & dekorativt påskpyssel

Trots att det blev en hejdundrande Palmsöndag finns det definitivt ork kvar att fira in påsken! Det ska ätas ägg i alla möjliga former, hönsägg, chokladägg, skumägg, dragéägg… Och äggandet tar inte slut här, nej det ska pyntas med ägg också. Så här kommer ett tips på enkelt och dekorativt påskpyssel i form av ÄGG!

Äggande påskpyssel

Välj först ut några fina dekorativa papper i vårliga färger, mönstrade eller enfärgade. Jag har kört på en småmönstrad tapet i olika färgställningar från kollektionen Five Lands. Har du spillbitar av något fint papper eller tapet så fungerar det alldeles utmärkt att använda dessa.

Five-Lands-retro-miss-print-tapeter-midbec-påskpyssel

Klipp sedan ut äggmallar i 2-3 olika storlekar, antingen på fri hand eller så finns det massor att hitta på nätet.

ägg-påskpyssel-tapeter-midbec

Måla sedan av äggmallen på ditt dekorativa papper så att du får 6 stycken likadana äggbitar till ett ägg och klipp ut dessa, vik sedan äggbitarna på mitten.

ägg-mall-påskpyssel-tapeter-midbec

Därefter är det dags att montera ihop dessa 6 bitar. Här kan du blanda olika färger/mönster eller köra på samma färg/mönster. Fäst ena halvan av baksidan av bitarna mot varandra (se bilden nedan) med dubbelhäftande tejp eller med lim och så är ägget färdigt!

ägg-påskpyssel-av-tapeter-midbec

Gör ett antal ägg i olika storlekar och i olika mönster/färger. När du har så många ägg som du vill ha, gör ett litet hål i toppen och fäst en sytråd för att kunna hänga dem i påskriset eller på annan plats.

påskris-påskpyssel-av-tapeter-midbec

Addera lite fjädrar till påskriset om du vill annars är det väldigt fint att bara ha äggen som dekoration.

påskris-påskpyssel-av-tapeter-midbec-five-lands

GLAD PÅSK!

//Malin
malin@midbec.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tapetpassion sedan 1974

Vi älskar känslan som tapet ger! Rum blir till hem, vardag blir till lyx. Vår grundtanke är kvalitet, oavsett om vi designar själva eller importerar från världsledande varumärken. För vi vet att när trender skiftar består skickligt hantverk och passion.

Kontakta oss

Analysvägen 1, 435 33 Mölnlycke
Telefon: +4631-88 05 50
info@midbec.se
press@midbec.se

Copyright © 2021 Midbec