Utnyttja korta, udda väggar i hem med öppen planlösning

Att välja färg eller mönster till väggar i rum med öppen planlösning kan ibland vara lite klurigt då det ofta handlar om stora ytor där flera rum binds samman. Men genom att utnyttja korta väggar eller udda vinklar så behöver du inte känna dig begränsad i tapetvalet!

Tapet i öppen planlösning

Att sätta storblommig tapet eller tapet med annat mönster på en 45 kvm stor sammanhängande yta kan kännas lite läskigt. Det behöver inte göra men kan göra det och då är det lätt att tänka ”att vita enfärgade väggar är allt bra ändå…” Det är de sällan, i alla fall inte om det istället kunde sitta fin tapet på dessa..!

Kök-med-tapet-öppen-planlösning-blomstermåla-midbec-tapeter
Efter- Tapet 51010, Blomstermåla

I öppna planlösningar brukar det finnas någon kortare vägg, udda vinkel eller ett mittparti där kyl och frys står, ytor som passar utmärkt till tapeter med mönster och färg. Här behöver du inte känna dig begränsad i ditt tapetval, välj den tapet som du verkligen vill ha och kör på något enfärgat alternativ på resterande väggar. Utgå sedan från tapetens kulörer för en röd tråd i inredningen.

kök-före-öppen-planlösning
Före

Och visst blir det skillnad i detta öppna kök/matplats där man har tapetserat en kortare vägg ovanför bänkskivan. Genom att rama in en plats eller yta med tapet kan du även skapa rum i rummet och på så sätt få ett mer ombonat intryck.

Vill du ha fler tips på inredning av öppna ytor? Kika här!

//Malin
malin@midbec.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tapetpassion sedan 1974

Vi älskar känslan som tapet ger! Rum blir till hem, vardag blir till lyx. Vår grundtanke är kvalitet, oavsett om vi designar själva eller importerar från världsledande varumärken. För vi vet att när trender skiftar består skickligt hantverk och passion.

Kontakta oss

Analysvägen 1, 435 33 Mölnlycke
Telefon: +4631-88 05 50
info@midbec.se
press@midbec.se

Copyright © 2021 Midbec