Vad vi vill se 2016

Ett nytt år kan betyda olika saker för olika personer. För vissa betyder det bara att det ännu en gång är dags att lära sig skriva rätt år vid olika tillfällen. Lärde vi oss inte precis att skriva 2015 istället för 14!? För andra kan det betyda nya löften – kanske en ny utbildning eller ett nytt jobb? Och för somliga så betyder nytt år nya trender eller stilar att hålla koll på. Vi har satt ihop en lista över 10 saker som vi vill se mer av under 2016. Så om du är sugen på att förändra något hemma kanske du kan få några tips och goda råd här.

midbec tapet metallic 2016 trend hett nytt lampa lamp
1) Metallic
Vissa vill klä sig topp till tå i det – för andra räcker det med en ljusstake på soffbordet. Men för vår del tror och hoppas vi på mer metallic i alla möjliga olika former under det nya året. Vi ser egentligen inga begränsningar. Klä om soffan, spraymåla katten, lägg nytt tak – i princip vad som helst blir bättre med en touch metallic. Oavsett om du väljer en blänkande lampa eller dörrknoppar så har metallic alltid förmågan att skapa djup i ett rum. Det blir ytor som bryter av från det andra i rummet och något som ögat direkt dras till.

blatt blue midbec tapet wallpaper tapetsera trender trend vad vi vill se 2016
2) Ett starkt intryck
Blått symboliserar ofta djup, stabilitet, lojalitet, visdom och givetvis blåbärspaj. Den sista symbolen är mindre vedertagen, men väldigt god. Och egentligen mer lila än blå, men fortfarande väldigt god. Hos oss hittar du olika blåa nyanser i flera av våra kollektioner, som Orla Kiely, Everybody Bonjour, Wabi Sabi och många fler. Vare sig det är på väggarna, som färg på mattan, gardinerna eller bara på en blomkruka så är det något särskilt med färgen blå. Det är något visst med den som gör ett direkt intryck. Det är en färg med pondus.

midbec_1
3) Utsidan på insidan
Det finns många material, möbler och detaljer som oftast förknippas med balkonger eller trädgårdar. Men som vi tycker skulle kunna passa minst lika bra i köket – eller kanske i vardagsrummet? Möbler i rotting, blomlådor, växthus och vackra stenar behöver inte stanna på utsidan. Men det finns såklart gränser, och trädgårdstomtarna (hur fina de än kan vara) får gärna bo kvar på utsidan. Det finns något väldigt inbjudande med växtlighet i ett rum. Det känns plötsligt mer levande, oavsett om du väljer att skapa din egen djungel med krukväxt efter krukväxt med vackert slingrande växter, eller om du får in naturen med hjälp av textilier eller kanske tapeter.

midbec_4
4) Slå knut på så mycket som möjligt
Det finns något intressant med flätor, band och trådar som får ta lite mer plats. Allt ifrån vävda mattor till amplar av makramé hoppas vi se betydligt mycket mer av under 2016. Och varför stanna där? Fläta håret, knyt ihop ett vänskapsarmband eller baka en flätad vetelängd. Vi vill att 2016 ska bli flätornas, knutarnas och de sammanvävda trådarnas år.

midbec_2
5) En liten tillbakablick
Det finns säkert många som tyckte att 70-talet var tillräckligt en gång. Och kanske har de rätt. Men förutom att det var många som missade detta färgsprakande årtionde, finns det massvis av mönster- och färgkombinationer som passar år 2016 precis lika bra som 1970. Helt enkelt färger som vi idag inte är riktigt lika vana vid att se tillsammans. Som orange och brunt till exempel. De måste ha avslutat sitt spännande äktenskap precis när 80-talet skulle börja. Men vi tycker att det är dags för en återförening. Bland våra kollektioner hittar ni bland annat härliga geometriska och färgglada retromönster i Orla Kiely.

green gron eco ecological ekologiskt tapet midbec wallpaper environment trend 2016

6) Titta på världen med gröna glasögon
Att kombinera design och inredning med miljövänligt tänk har vi bara sett mer och mer av under de senaste åren. Och vi hoppas på att få se den trenden växa sig ännu större. Det finns många vägar att gå. Antingen genom att vara noga med vilka material, vilka textilier och vilka möbler du väljer när du köper nytt. Eller så kan du helt enkelt se dig omkring och fundera över vad du kan göra om, bygga om eller förändra för att skapa något helt nytt. Kan ert gamla matbord bli en dubbeldäckar-fågelholk? Vi vet inte. Men det är värt att testa.

small details detaljer midbec tapet wallpaper trend trends whats hot 2016 vad vi vill se
7) Små detaljer som gör skillnad
Ja, du ser rätt. Det är en Michelingubbe som står på en pall framför en tapet från Miss Print. Du ser inte i syne. Och han står där för att bevisa en poäng. Små oväntade saker kan göra stor skillnad. Du kan känna att du har satt en specifik stil i ett rum – 50-tal, Art Deco, Art Nouveau, minimalistiskt – det kan vara vad som helst. Men det kan vara den där samlingen med smurffigurer på stringhyllan, eller en rosa plastflamingo på det antika soffbordet som gör rummet. Som får människor att le så fort de sätter foten på tröskeln.

minerals mineraler tapet midbec trend trender 2016 wallpaper tapet
8) Mineraler

Mineraler är bra nästan överallt. I maten, i bubbelvattnet och mer än gärna på olika platser i hemmet. Förutom att de faktiska stenarna är otroligt vackra så finns det många färger att inspireras av. Malakitens olika gröna nyanser eller ametistens olika lila, glimmande toner. Man kanske oftast tänker på stenarna som en del av smycken, men vi vill gärna se dem på fler ställen än runt halsen, på fingrarna eller i öronen. De kan ligga som en vacker dekoration i en skål – eller så kan mineralet vara det som skålen består av. Oavsett om du fyller hela huset med mineraler och stenar eller bara inspireras av färgerna så tycker vi att det finns mycket att hämta i de olika mineralgrupperna.

midbec trends wallpaper trender 2016 glam glammigt glamour
9) Glamour
Lite guld, lite glans och självklart lite Marilyn. När ett rum känns lite mer glamoröst känns plötsligt allt du gör där lite mer glamoröst det också. Att sätta sig och betala räkningarna, att äta havregrynsgröt till middag för att du inte orkade handla mat, att sortera tvätten – allt blir en aning mer elegant. Ta en titt på Palmetto, Twist, Minerals eller om du vill få lite inspiration till ett lite glammigare kök, vardagsrum eller varför inte badrum? Det är något visst med att stå och borsta tänderna, och känna hur du transporteras till Studio 54 tack vare en discokula i taket och lite silvrigt kakel.

kontraster contrasts midbec trends trender wallpaper 2016 tapet taptetsera
10) Härliga kontraster
”Opposites attract” brukar det ju heta när det handlar om kärlek, och vi kan tycka att det är ett bra sätt med mycket annat också. Både kontrasterade stilar i ett hem eller i ett rum. Men även material eller ytbehandlingar som vanligtvis inte hör ihop. Trä och metallic, porslin och plast eller kanske frotté och marmor? Ibland fastnar man lätt i vissa regler eller uppfattningar kring vad som passar ihop. Men de tankarna kan vara värda att utmana ibland. Turkos fuskpäls och teak kanske är fantastiskt tillsammans. Du vet inte förrän du har testat.

Det var vår önskelista inför det nya året. Vad skulle du vilja se mer av år 2016?


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tapetpassion sedan 1974

Vi älskar känslan som tapet ger! Rum blir till hem, vardag blir till lyx. Vår grundtanke är kvalitet, oavsett om vi designar själva eller importerar från världsledande varumärken. För vi vet att när trender skiftar består skickligt hantverk och passion.

Kontakta oss

Analysvägen 1, 435 33 Mölnlycke
Telefon: +4631-88 05 50
info@midbec.se
press@midbec.se

Copyright © 2021 Midbec