Svensk tapetpassion
sedan 1974

Vi älskar känslan som tapet ger! Rum blir till hem, vardag blir till lyx och hela skillnaden ligger i detaljerna. På Midbec Tapeter förstår vi värdet av att tidigt uppsöka nya trender och att våga satsa på nya mönster och färger.

Svensk tapetpassion sedan 1974

Vi älskar känslan som tapet ger! Rum blir till hem, vardag blir till lyx och hela skillnaden ligger i detaljerna. På Midbec förstår vi värdet av att tidigt uppsöka nya trender och att våga satsa på nya mönster och färger.

Historien om Midbec Tapeter

KONSTEN ATT SE ETT MÖNSTER
Två tapetnördar och en framåtgående väggkultur i Europas huvudstäder. De båda vännerna slukades av kontinentens trender och återvände med steget före på den svenska marknaden – redan 1974 startades Midbec och de första tapeterna från dåtidens största varumärken importerades.
En historia som än idag sitter i våra väggar.
 

Midbec Design
Import är en stor del av vår verksamhet, men 2014 vände vi också blicken mot det egna ritbordet. Vi anställde vår första designer och en egen produktlinje fick liv. Midbec Design har idag utvecklats till ett helt designteam med olika stilar och uttryck. Ett initiativ som har tagits emot väl, med entusiasm som sträcker sig långt utanför Sveriges gränser. 

Limmet som håller oss uppe
Idag håller vi till i Mölnlycke och ägs av familjen Johnson, med Bengt som huvudägare och VD. Eftersom vi anser att våra produkter förtjänar det lilla extra har vi utvecklat nära samarbeten med utvalda färgfackhandlare runt om i landet. Colorama, Happy Homes och Nordsjö är några av våra återförsäljare med genuint intresse för kunden – och kunskap nog för bästa möjliga resultat. 

Från tidlösa mönster till trendernas cykler
Vi eftersträvar kvalitet, oavsett om vi designar själva eller importerar från världsledande varumärken. Hantverket kommer i första hand och precis som 1974 jobbar vi fortfarande hårt för att ligga steget före. Det är så vi har lyckats förbli relevanta och intressanta i alla dessa år – det är även så vi fortsätter att hålla oss på tapeten under lång tid framöver. 

 

I_88A_51032_large

Tapetpassion sedan 1974

Vi älskar känslan som tapet ger! Rum blir till hem, vardag blir till lyx. Vår grundtanke är kvalitet, oavsett om vi designar själva eller importerar från världsledande varumärken. För vi vet att när trender skiftar består skickligt hantverk och passion.

Kontakta oss

Analysvägen 1, 435 33 Mölnlycke
Telefon: +4631-88 05 50
[email protected]
[email protected]

Copyright © 2021 Midbec