Ortagard_nyhet_midbectapeter

Tapetnyheter april – 2022

Nu är tiden inne för vårens spännande tapetnyheter och det är 2 fantastiska kollektioner som kommer – ÖRTAGÅRD och COLLAGE! Det är vår designer Björn Nilsson som är skaparen av mönstren i Örtagård, en tapetkollektion med full blom och som fångar den svenska sommaren och dess prunkande växtlighetBehåll sommarkänslan året om – välj en tapet från Örtagård!

Den 29:e april lanseras de nya tapetkollektionerna i butik och på midbec.se!

 

ÖrtagårdKollektionen Örtagård är en hyllning till min farmor Elsa Nilsson. Farmor var min inspiration och lärde mig allt om kreativitet men också om växter och dess användning. Just hennes stora kunskap om växter och naturen har varit en stor inspirationskälla till kollektionens olika mönster.

Elsa

Som liten var jag ofta hos min farmor i hennes sommarstuga i Varberg. Där var vi mycket ute i naturen och hon lärde mig namn på alla växter, vilka som var giftiga och vilka man kunde äta eller använda som läkemedel. Sedan dess har jag alltid varit intresserad av växter och på vilka olika sätt som de går att använda. Mönstret Elsa kom till med inspiration från våra vandringar i den svenska faunan. Det stod alltid en kopp te från röllekan hemma hos farmor, det var bra för magen sa hon.

Margareta

Finns det något svenskare än midsommar? Ängsblommor, midsommarstång, sill och färskpotatis. Idén till mönstret Margareta fick jag efter att jag hade varit utomlands ett tag och kom hem och firade en traditionell midsommar. Klöver, som är en del av mönstret, sägs ha en lugnande effekt och förstärker immunförsvaret. Den vackra prästkragen ska ha en dämpande effekt på huvudvärk.

Magdalena

Gullviva, mandelblom… hoppade över kattfot och blå viol, fick bli lite maskrosor och rudbeckia
i stället. Farmor lärde mig att om man krossar rudbeckia kan man använda det på sår med viss bakteriedödande effekt. De spröda bladen på maskrosen går utmärkt att använda i sallad och av de solgula blommorna kan man göra sött vin. Mjölksaften från stjälken kan dessutom lindra insektsbett och klåda.

Johanna

Jag hade ett lantställe för några år sedan där vi hade fullt med nyponrosor, de växte som ogräs men är oändligt vackra. Blommorna går utmärkt att lägga i sallad, de smakar inte så mycket men ger en vacker färgklick. Mönstret Johanna tar den väldoftande nyponrosen från naturen hem till dina väggar.

Kristina

Det skira bladverket i mönstret Kristina får en behaglig effekt på väggen, det blir enfärgat men ändå inte. Det är ett välkomnande mönster som fungerar fint på egen hand men även som en övergång mellan olika rum med kollektionens mer mönstrade tapeter. Ett diskret bladverk som du kommer att älska.

Emma

Emma är ett klassiskt och tidlöst rutmönster som på ett naturligt sätt kompletterar kollektionens blommönster. Rutorna bryter av den mjuka känslan som blommorna bidrar med utan att tappa stilen samtidigt som mönstret kan skapa karaktär även på egen hand. Emma skapar en mer stram känsla i rummet samtidigt som de behagliga färgställningarna behåller kollektionens lugn.

Fred

Ränder är det äldsta sättet att maskintillverka tapeter på och är därför ett välbekant mönster som återfinns i många hem och som aldrig går ur tiden. Mönstret Fred är en sofistikerad rand som passar både det moderna och det lantliga hemmet. En klassisk rand som Fred är en självklarhet att ha med bland slingrande blommor och diskreta mönster.

 

 

 

Collage – Uttryck dina känslor och upptäck de vackra handplockade enfärgade kulörerna från tapetkollektionen Collage. Du kan enkelt skapa ett rum som osar karaktär med kollektionens olika nyanser och fina ytstrukturer. Collage omfamnar hemmet och ger dig ett brett urval av härliga kulörer, från varma och bekväma toner till dova pasteller. Bli inspirerad av den rika färgpaletten och skapa ett välkomnande hem.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tapetpassion sedan 1974

Vi älskar känslan som tapet ger! Rum blir till hem, vardag blir till lyx. Vår grundtanke är kvalitet, oavsett om vi designar själva eller importerar från världsledande varumärken. För vi vet att när trender skiftar består skickligt hantverk och passion.

Kontakta oss

Analysvägen 1, 435 33 Mölnlycke
Telefon: +4631-88 05 50
[email protected]
[email protected]

Copyright © 2021 Midbec