Tapetnyheter september – 2021

Nu kommer höstens första tapetnyheter och Lina Schnaufers tredje tapetkollektion! Håll utkik, för i september är det dax för 2 nya kollektioner – HJÄRTERUM och DOODLEEDO!

Den 10:e september lanseras de nya tapetkollektionerna HJÄRTERUM och DOODLEEDO i butik och på midbectapeter.se

 

Hjärterum – Stad och landsbygd, berg och dalgång – motsättningar och sammansmältning. I Lina Schnaufers tapetkollektion Hjärterum gör vi en mönsterresa genom Sverige med landskapsfloran som utgångspunkt. Här samsas Bohusläns granitklippor och vildvuxna kaprifoler med Härjedalens fjäll och stolta mosippa. Öländska stränder trängs med bullrande fastland och djupaste urskog omfamnar prunkande ängar.

Efter en konstnärlig tolkning av Sveriges landskapsflora har Lina skapat en tapetkollektion med både ett historiskt och nutida uttryck. Hjärterum är en kollektion om gemenskap, värme och samhörighet, och om att skapa plats för det i hemmet.

I Linas mönster hittar du ofta den välbekanta floran – men med en tvist. Att förhålla sig till en inre sinnebild av en viss blomma eller växtlighet skapar en egen tolkning av denna. På så sätt befinner sig Linas mönster ofta i ett gränsland mellan fantasi och verklighet – men ändå alltid nära henne själv och med ett personligt förhållningssätt.  Mönsterrapporten ser hon som en gnutta magi, där litet snabbt kan bli stort och där de minsta av nyansskiftningar kan förändra känslan i ett helt hem.

Lina Schnaufer är verksam illustratör och mönsterformgivare med bas i Göteborg där hon driver sitt egna företag sedan examen från designprogrammet vid Högskolan för Design & Konsthantverk. Detta är Linas tredje tapetkollektion.

 

Doodleedo – Tapetkollektionen Doodleedo är en kollektion som sprider glädje till barnrummet. Djuriska mönster som rävar, elefanter och dinosaurier kombinerat med fantastiska färgkombinationer ger kollektionen en energirik och lekfull look.

 

Kommentarer (4)

  • Finns det en tapet som heter Eva i den nya kollektionen? Såg en tapet i tidningen Härligt hemma som var med näckrosor som hette Eva. Var till Colorama men dom hittar inte den tapeten.

  • Hej!
    Jag undrar om Olle är en tapet som inte heller lanseras förrän i september? Såg den i en tidning men hittar den inte på er hemsida…

    • Hej,

      Det stämmer, mönstret ”Olle” ingår i vår nya kollektion Hjärterum, som kommer att lanseras i mitten av September.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tapetpassion sedan 1974

Vi älskar känslan som tapet ger! Rum blir till hem, vardag blir till lyx. Vår grundtanke är kvalitet, oavsett om vi designar själva eller importerar från världsledande varumärken. För vi vet att när trender skiftar består skickligt hantverk och passion.

Kontakta oss

Analysvägen 1, 435 33 Mölnlycke
Telefon: +4631-88 05 50
info@midbec.se
press@midbec.se

Copyright © 2021 Midbec