Julpyssel med midbec

Skapa en ombonad och genuin jul med julpyssel

Till julen tillhör pyssel och gemenskap. Samla familjen eller vännerna, värm på glöggen och börja skapa magi med händerna i lugn och ro. Här tipsar vi om tre julpyssel du enkelt kan skapa med tapet.

Vackert julpyssel – Tre enkla pysseltips

Kreativ och vacker paketinslagning

Att slå in sina klappar i överblivna stuvbitar från tapeter är både vackert och miljösmart. Tapeterna är hållbara och slitstarka och tål att användas mer än en gång. Och du får ett unikt och vackert inslagningspapper som kanske imponerar mer än själva innehållet ibland.

julpyssel med röd vit tapet

Pappersstrutar

Om du planerar att ge bort julgodis i december så är dessa pappersstrutar perfekta att göra. Fyll dem med knäck, kola och kanderade nötter. Dem är även vackra att hänga i granen som pynt.

Gör så här:
Klipp ut ett fyrkantigt pappersark. Forma sedan arket till en strut. Försök göra den så tajt som möjligt nedtill. Limma fast en sida. Vik sedan ned toppen och trä ett snöre igenom för att fästa det. (Se illustration nedan)

gör en vacker mönstrad strut av tapet

så gör du ett hjärta och en strut av tapet. Mall för pyssel

Flätade pappershjärtan


Flätade pappershjärtan är ett julpyssel som är väldigt enkelt att göra. Allt du behöver är några stuvbitar av tapeter, sax, en linjal och lite lim. Den vanligaste varianten av det här klassiska julpysslet är rött och vitt, men varför inte testa en vacker mönstermix.

Gör så här:

Gör en mall först av ett hårdare papper beroende på hur stort hjärta du vill ha. Börja sedan med att vika varje tapetark på mitten.
Lägg mallen ovanpå, med markeringen för vikt kant mot tapetens vikta kant. Rita och klipp ut en hjärthalva i varje mönster. Glöm inte att klippa upp i skårorna som på bilden. Fläta ihop hjärtat genom att trä remsorna varannan gång innanför och varannan gång utanför varandra. När hjärtat är färdigt ska du kunna öppna det som en korg. Klipp en remsa som du viker på mitten, och limma fast den som ett handtag. (Se illustration ovan)

Pyssla med tapetprover. Julpyssel i form av ett vackert hjärta att hänga i granen.

Behöver du A4-ark för ditt pyssel? Beställ här!

Ha en fin tredje advent!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tapetpassion sedan 1974

Vi älskar känslan som tapet ger! Rum blir till hem, vardag blir till lyx. Vår grundtanke är kvalitet, oavsett om vi designar själva eller importerar från världsledande varumärken. För vi vet att när trender skiftar består skickligt hantverk och passion.

Kontakta oss

Analysvägen 1, 435 33 Mölnlycke
Telefon: +4631-88 05 50
info@midbec.se
press@midbec.se

Copyright © 2021 Midbec