Om oss

Svensk tapetpassion sedan 1974

Från början var affärsplanen att importera tapeter från Europas ledande varumärken. Tiderna förändras och likaså vår idé. Sedan 10 år tillbaka har vi har hittat hem, hem till det egna ritbordet med visionen att svensk design skall pryda våra väggar under många år framöver. Med ett eget designteam och produktion av handritade mönster i olika stilar och uttryck skapar vi mönster som kommit hit för att stanna. Vårt varumärke, design Midbec Tapeter, har redan nu bidragit till det skandinaviska tapetarvet.

Midbec Tapeter med sina rötter på västkusten, har i snart 50 år låtit pryda hus och hem med sina tapeter runt om i Sverige och världen. Företaget ägs och drivs av Bengt och hans son Per. 

Det är viktigt för oss att kunna erbjuda handritade mönster med svenska och skandinaviska influenser. Våra olika stilar och uttryck öppnar fler marknader, förutom Sverige. Målet är enkelt – Vi vill att svensk design ska pryda väggarna runt om i världen i många år framöver.

Designers

Björn Nilsson

Björn Nilsson har mer än 35 års erfarenhet som tapetdesigner. Sedan 2014 jobbar han som tapetdesigner för Midbec Tapeter. Han har tidigare varit designer och designchef för några utav Sveriges största tapetföretag.

Se Björns alla mönster och läs om hans designprocess här:

Hanna Wendelbo

Hanna Wendelbo är tapetdesigner och formgivare med passion för blommor och sin trädgård. Sedan 2017 jobbar Hanna som tapetdesigner för Midbec Tapeter.

Hanna har jobbat med tapeter i 20 år och satt sin prägel hos många av Sveriges största tapetföretag. Se Hannas mönster och läs om hennes designprocess här:

ggg

Lina Schnaufer

Lina Schnaufer har jobbat med illustration och formgivning sedan sin examen från designprogrammet HKD 2017, i allt från produktdesign till barnboksillustration.

2020 släppte Lina sin första tapetkollektion för Midbec Tapeter. För Lina är mönsterrapporten magi och hon dras ofta till det lekfulla och det oväntade; perspektivet, linjen eller färgen.

Se Linas mönster och läs om hennes designprocess här:

Kollektioner Lina skapat för Midbec

Vår personal

Bengt Bengt

Bengt

Per Per

Per

Försäljnings- & Marknadschef

[email protected]

031-880551

Åsa Åsa

Åsa

Beatrice Beatrice

Beatrice

Export/Inköp

[email protected]

 

Elisabeth Elisabeth

Elisabeth

Ekonomiansvarig

[email protected]

031-880556

Jörgen Jörgen

Jörgen

Nina Nina

Nina

Marknad/Säljsupport

[email protected]

031-880557

Gustav Gustav

Gustav

Malin Malin

Malin

Order/Marknad

[email protected]

 

 

Rasmus Rasmus

Rasmus

Rebecca Rebecca

Rebecca

Order/Export

[email protected]

 

 

Robin Robin

Robin

Sofie Sofie

Sofie

Order/Export

[email protected]

 


©  Midbec Tapeter AB | All Rights Reserved

0
    Varukorg
    Kundkorgen är tom
    Do you wish to visit the site in English?
    Yes